Ramazan ALMAÇAYIR / İSTANBUL, () Maltepe'de kendilerini savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen kadın 30 bin TL değerindeki altınları çöp kutusuna bıraktı. Dolandırıcılık son anda güven timleri sayesinde önlendi.
Maltepe'de telefon dolandırıcılarının oyununu son anda güven timleri bozdu.
Telefonla aradıkları ev hanımına kendilerini savcı olarak tanıtan 2 kişi, kimliğini ele geçiren kişilerin çeşitli suçlara karıştığını ve evine operasyon düzenleneceğini söyledi. Sahte savcı, evde arama yapıldığı sırada değerli eşyalara da el konulacağını söyledi. Kadına evdeki ziynet eşyalarına el konulmaması için dışarı çıkarmasını söyleyen sahte savcı, adres olarak da bir sokağın ismini verdi. Telaşa kapılan kadın, savcı zannettiği kişinin sözlerine inanıp yaklaşık 30 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını poşete doldurup söylenen adrese gitti. Evden çıkan kadın Bağdat caddesi üzerinde sahte savcıyla telefonla konuşurken, Güven timlerinin dikkatini çekti. Güven Timleri Şube Müdürlüğüne bağlı Maltepe bölgesinde çalışan Güven Timleri, kadının konuşmalarından şüphelenip takibe başladı.

ALTINLARI ÇÖPE BÖYLE GÖTÜRDÜ
Kadının elinde poşet ve kulağında telefonla çöp kutusuna gidişi, bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, kadın telefonda konuşarak ilerlerken hemen arkasından da telefonla konuştuğu sahte savcı görülüyor.
Diğer dolandırıcı ise bir müddet sonra yolun diğer tarafından ikiliyi takip ediyor. Kadının konuşmalarından şüphelen Güven Timleri de kendilerini fark ettirmeden dolandırıcıları takip ediyor.

GÜVEN TİMLERİ YAKALADI
Bundan sonrası ise görüntülere yansımıyor. Kadın içinde 30 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyasının olduğu poşeti çöpe bırakıp ayrıldı. İki dolandırıcı poşeti aldıkları sırada Güven timleri harekete geçti. A.T. ve M. Y. adlı 2 kişi kıskıvrak yakaladı. İki şüpheli,
Cumhuriyet Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, ziynet eşyaları sahibine teslim edildi.

(FOTOĞRAFLI)