İZMİRLİ 84 yaşındaki Mustafa Nevzat Keçecioğlu, Sabah gazetesi ve ATV’nin satışı için havuz oluşturdukları ve bu yönde telefon görüşmeleri yaptıkları iddia edilen işadamlarından Mehmet Cengiz hakkında, Türk milletine yönelik küfürlü konuştuğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.
İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda aktarcılık yapan ve 60 yılı aşkın süre ticaretle uğraştıktan sonra 1998 yılında emekli olarak Urla’ya yerleşen Mustafa Nevzat Keçecioğlu, bugün Alsancak Semti’ndeki PTT şubesinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe gönderdi. Bazı sosyal paylaşım sitelerinde bulunan telefon görüşme kayıtlarında, Sabah ve ATV’nin satışı için havuz oluşturdukları ve bu yönde telefon görüşmeleri yaptıkları iddia edilen işadamlarından Mehmet Cengiz’in Türk milletine yönelik küfürlü konuştuğunu öne süren Keçecioğlu, dilekçesinde M.C.’den şikayetçi olduğunu belirtti. Emekli olduktan sonra yaşamını Urla’da sürdürdüğünü kaydeden Keçecioğlu, şöyle dedi:
"Ben 60 yıldan fazla fiilen ticaret yaptım. 1998’den sonra emekli oldum, ondan sonra da emekli hayatımı geçirmek üzere toprakla da uğraşmak için Urla’ya yerleştim. Urla’da damla sakızı ağacı yetiştiriyorum ve çoğalması için çalışmalarda bulunuyorum. Bir müteahhidin, Türk milletine yönelik küfür etmesi dolayısıyla, dinine düşkün biri olarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu yalnızca beni değil Türk milletini de kapsayan bir ifade. O küfürlü kelimeleri kullanmak, Türk milletinin ırzına tecavüz demektir. Benim ölmüş anneme kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur. Ben bu kişi hakkında, manevi tazminat hakkım saklı kalmak üzere, suç duyurusunda bulundum. Dilekçemi, İstanbul Cumhuriyet Başsavılığı’na faksladım” diye konuştu.