İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA'da, kendisini polis ve hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen M.H. ve M.A., polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kent merkezinde esnaflık yapan H.A.'yı dün sabah saatlerinde arayan 2 kişi, kendilerini polis ve hakim olarak tanıttı. H.A.'ya hesabından terör örgütü adına para çekildiğini söyleyen şüpheliler, işi takip edebilmeleri için de geri ödemek kaydıyla bir miktar para talep etti. arayan kişilerden şüphelenen H.A., polise başvurdu. İhbar üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu memurları, harekete geçti. H.A.'nın eline gazete kağıdı ile doldurulmuş poşeti veren ekipler, uzaktan takibe başladı. Görüşme sonrası belirlenen yere bırakılan poşeti alaya gelen M.H. ve M.A., polis tarafından yakalandı. Yapılan kontrolde 2 şüphelinin telefon dolandırıcılığından sabıkasının bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin bir süre önce Şanlıurfa'dan Manisa'ya gelerek önceden tespit ettikleri kişileri dolandırmaya çalıştığı öğrenildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.
Polis ve hakimin asla vatandaştan para talep etmesinin mümkün olmayacağını belirten İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Son iki ay içerisinde 200 bin liraya yakın bir parayı kurtardık. Vatandaşlarımızın bu tür kişilere itimat etmesinler. Vakit kaybetmeden bize haber etsinler. Unutmasınlar ki bir polis veya hakim asla vatandaşından para istemez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI