Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, ()-TEKİRDAĞ’da cep telefonundan arayan bir kişi tarafından yönlendirilen 65 yaşındaki Rabia K., gittiği banka şubesindeki görevlilerin de yardımıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
Tekirdağ’da oturan Rabia K.’yı telefonla arayan bir kişi, kendisini 'Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, banka hesaplarındaki paraların da terör örgütünün eline geçebileceğini belirterek, vereceği talimatlara uymasını istedi. Paniğe kapılan Rabia K., telefondaki kişinin talimatına uyup Hükümet Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın şubesine gitti. Bu sırada telefondaki kişi, Rabia K.’dan kesinlikle telefonu kapatmamasını istedi, aksi takdirde ceza alacağını söyledi.
Rabia K.’nın "Madem polissiniz gelin burada vereyim parayı" demesi üzerine telefondaki kişi sesini yükselterek, "Ne diyorsam onu yap. Yoksa ekip yollar aldırırım seni" dedi. Bunun üzerine Rabia K. durumdan şüphelenerek, bir bankanın şubesine girdi. Bir kağıdın üzerine 'Ben Rabia K., şu numaradan 3 kez arandım. Bana komiser olduğunu söyledi. Ağzımdan kaçtı ismimi soyadımı bunlara verdim. 'Hesabımda para var' dedim. Anladım ki bunlar dolandırıcılarmış çok korktum. Gelirler ise ne olur bunlara paramı vermeyin' diye yazan Rabia K. kağıdı, banka görevlilerine verdi.
YAŞLI KADINI POLİS SAKİNLEŞTİRDİ
Notu gören banka görevlisi Rabia K.’ya telefonu kapatmasını söyleyip polisi aradı. Rabia K. konuştuğu kişiye bankaya geldiğini, işlemleri yapması için telefonu kapatacağını ve kendisini daha sonra aramasını söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Rabi K.’yı sakinleştirerek, arayanların dolandırıcı olduğunu ifade etti ve telefonu elinden aldı. Polis bir süre dolandırıcının tekrar aramasını bekledi ancak cevap alamadı. Polis arayan numarayı alarak soruşturma başlattı.

RY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)