ŞANLIURFA'dan Sivas'a gelerek telefon ile aradıkları kişilere kendilerini savcı olarak tanıtan ve yüksek miktarda para isteyen 3 kişi, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.
Dün öğle saatlerinde, kent merkezinde oturan H.D. (60) ve E.S. (70) isimli vatandaşları arayan Necmettin T. (25), Cengiz D. (25) ve Erçin Y. (25) kendilerini savcı olarak tanıttı. Şüpheliler, H.D. ve E.S'ye hesaplarının terör örgütü tarafından boşaltılmaya çalışıldığını söyleyerek bunu engellemek için kendilerine yardım edilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine paniğe kapılan 2 kişi, şüphelilere ne yapmaları gerektiğini sordu. Şüpheliler, H.D. ve E.S.'nin evlerindeki ve banka hesaplarındaki paraları çekerek istedikleri noktalara getirmelerini istedi.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
H.D. ve E.S.'nin yakınları, olaydan şüphelenerek polise ihbarda bulundu. Polisin irtibata geçtiği H.D. ve E.S., kendilerinden istenen paraları şüpheliler tarafından belirlenen noktalara götürdü. Paşa Cami yakınlarına 10 bin lira götüren H.D. poşet içindeki parayı şüphelilerin söylediği motosikletin altına bıraktı. Olay yerinde bekleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri parayı alan Necmettin T. ve Cengiz D.'yi suçüstü yakaladı. E.S.'nin Kale Cami yakınlarına bıraktığı 5 bin 200 lira ile 6 yarım altını alan Erçin Y. de polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Emniyete götürülerek sorgulanan şüpheliler suçlarını itiraf etti. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Mağdur iki vatandaşın paraları ise kendilerine iade edildi.

GC(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)