ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, 150 asker ve 300 polisin katılımıyla telefonla dolandırıcılık yapanlara yönelik şafak operasyonu düzenlendi. İlçe merkezi ve köylerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, yüzlerce kişiyi dolandırarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda sim kart, para ve banka hesap cüzdanları ele geçirildi.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı, hakim ve güvenlik görevlisi olarak tanıtarak suçlamalar yöneltip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şebekeyi izlemeye aldı. Uzun süreli takibin ardından şüphelilerin adreslerini belirleyen ekipler, savcılık izniyle Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Osmaniye ve Hatay illerinde eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı.
ŞANLIURFA'DA 16 GÖZALTI
Şebekenin Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki üyelerine yönelik ise sabahın ilk ışıklarında 150 asker ve 300 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri, zırhlı araçlar eşliğinde ilçe merkezi ve köylerdeki 30 farklı adrese baskın yaptı. Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sim kart, cep telefonu, banka hesap cüzdanları ve mağdurlardan elde edildiği iddia edilen paralar ele geçirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.