Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta işadamı 82 yaşındaki Hilmi Ercins, telefonda kendisini 'Savcı' olarak tanıtarak, "Banka hesabınız ele geçirilmek üzere, onları yakalayacağız" diyen dolandırıcıya 63 bin 500 TL'sini kaptırdı.
Tokat'ta yaşayan işadamı Hilmi Ercins'in ev telefonundan arayarak kendisini 'Savcı' olarak tanıtan dolandırıcı, cep telefonu numarası istedi. Ardından eşinin cep telefonunun numarasını veren Hilmi Ercins, "Banka hesabınız çalınmak üzere, onları yakalayacağız" diyen dolandırıcının istekleri doğrultusunda bankaya gitti. Burada telefondaki dolandırıcının isteklerini yapan Ercins, son olarak dolandırıcının vermiş olduğu hesaba banka görevlilerin uyarılarına rağmen 63 bin 500 TL yatırdı. Hesaba para yatırdıktan sonra kendisine ait iş yerine giden Ercins, durumu kardeşi Ömer Ercins'e anlatınca dolandırıldığını anladı. Bu sırada dolandırıcılar yeniden arayarak 100 bin TL  daha isteyince, Hilmi Ercins'in kardeşi Ömer Ercins telefonu kapattı. İhbar üzerine polis soruşturma başlattı.
'3 AY ÖNCE NÜFUS CÜZDANIMI KAYBETMİŞTİM'
Yaşadığı olayın ardından büyük şok yaşayan iş adamı Hilmi Ercins, üç ay önce nüfus cüzdanını kaybettiği için şüpheye düşmediğini söyledi. Ercins yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"Eve yemeğe gitmiştim, oturuyordum. Telefon açtılar, 'Ben savcıyım, bir cep telefonu ver' dediler. Ben de hanımın cep telefonunu vererek aldım. Tekrar aradılar, 'Bankaya git, orada bizi bekle' dediler. Ben de bankaya gittim. 'Dışarı çık, bankadan yüz metre ileriye git. Kimse sezmesin, adamları yakalayacağız' derken bende, 'Ben hastayım, bankaya girer oturum' dedim. Orada bana bir hesap yazdırdılar. 'Hesap numarasına 63 bin 500 lira çıkar, dekontu gelip alacağız, adamları yakalayacağız' dediler. Bende hesaba parayı yatırdım. Daha sonra iş yerime geldim. Kardeşim Ömer geldi, durumu ona anlattım. O da abi bunlar 'sahtekar' dedi. O arada bir daha arayarak diğer bankaya çağırdılar. 'Oraya gidemem, hastayım' dedim. 'Tekrar aynı bankaya gel 100 bin TL şu hesaba para çıkart' dediler. Bu sırada telefonu alan Ömer, adamlara küfür etti."
Ercins, 3 ay önce kaybettiği nüfus cüzdanının kullanılarak üzerine şirket kurulmuş olabileceğini zannederek şüpheye düşmediğini, bu yüzden hesaba para yatırdığını söyledi.

MT(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)