Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp kandırdıkları C.A. adlı kadının evinde bulunan tüm parasını bir torbaya koyarak çöp tenekesinin yanına bıraktıran şüphelilerden biri gözaltına alındı. 19 yaşındaki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sancaktepe’de 17 Temmuz tarihinde polise başvuran C.A. (59), kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Ev hanımı olduğu öğrenilen C.A., “Beni aradılar terör örgütü ile bağlantımı tespit ettiklerini çok gizli bir operasyonunu içinde olduğumu söylediler. Benden evde bulunan paraları söylenen yere bırakmamı verdiğim paranın daha sonradan örtülü ödenekten geri ödeneceğini söylediler. Söylenenleri yaptım. Evde bulunan 6 bin dolar, 350 Euro ve 7 bin lirayı bir poşete koyup söylenen yere bıraktım.” dedi. Durumu arkadaşlarına anlattığında dolandırıldığını söylediklerini anlatan C.A. suçluların yakalanmasını istedi.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada şüphelilerden 19 yaşındaki M.M.Ş. polis tarafından gözaltına alındı. Dolandırıcılık iddialarını kabul etmeyen M.M.Ş. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(FOTOĞRAFLI)