Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () KARTAL'da telefonla aradıkları bir emekliye kendilerini polis olarak tanıtıp 14 bin TL'sini aldığı öne sürülen 2 kişi, güven timinin operasyonuyla yakalandı. Operasyon kameralara saniye saniye görüntülendi.

Telefon dolandırıcılarının bu seferki kurbanı 78 yaşındaki bir emekli oldu. Emekli A.T. Ü'yü telefonla arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıttı. Emekli vatandaşa "hesaplarının terör örgütü tarafından takip edildiğini ve parasının terör örgütünün hesaplarına geçeceği" söylendi. Karşısındaki sese inanan A.T. Ü. söylenenleri yaptı. Yaşlı adam, Ataşehir'de bir banka şubesine gidip 14 bin TL'yi söylenen hesap numarasına yatırdı.

BANKA UYARDI GÜVEN TİMLERİ HAREKETE GEÇTİ
Kartal'daki banka şubesi çalışanı, şüpheli gördüğü bu işlemi güven timlerine haber verdi. Banka şubesine gelen güven timleri, önce parayı yatıran Emekli A.T.Ü.'ye ulaştı. Yaşlı adamın dolandırıldığını tespit eden polisler, bankadaki hesap numarası bilgilerinden parayı çeken Ş.Ö.'nün (33) adresini tespit etti. Savcılıktan arama kararı alan ekipler belirlenen adrese gitti. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için silahlarını çekip zile basan güven timleri, kapıyı açan Ş.Ö.'yü kelepçeleyip gözaltına aldı. Ş.Ö.'nün ifadesi doğrultusunda parayı verdiğini söylediği Ş.E., de Kartal'da gözaltına alındı. Şüphelilerden Ş.E., .polise verdiği ifadede, Ahmet isimli arkadaşının kendisinden para çekmek için yardım istediğini, bunun üzerine Ş.Ö. adına hesap açtırıp 14 bin TL'yi çektirdiğini ve Ahmet isimli kişiye verdiğini söylediği öğrenildi. Ancak polisin yaptığı araştırmada bahsedilen Ahmet isimli kişiye ulaşılmadı. Polis merkezinde ifadeleri tamamlanan iki şüpheli, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

RA (MK) (FOTOĞRAF)