ADANA'da kimliği saptanamayan bir kadın, 17 yaşındaki Gizem Güvenç'in cep telefonunu "Bir kez telefon açabilir miyiz" diyerek alıp bindiği plakasız otomobille kaçtı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Güzelyalı Mahallesi'ndeki İsmail Hakkı Develi Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşları ile parka giden Gizem Güvenç yürürken arkasından yaklaşan bir kadın, "Canım, benim telefonumun şarjı bitti. Buralarda bir adres arıyorum, senin telefonunla bir kez arayıp tarifini sorsam" diyerek yardım istedi. Kadının isteğini kabul eden genç kız, elindeki telefonu uzatarak konuşmasına izin verdi. Telefonu alan dolandırıcı, konuşma yaparcasına kulağına dayayıp yürümeye başladı, ardından da kendisini bekleyen plakasız bir otomobile binerek kaçtı.
Otomobilin arkasından koşup bağırarak durmalarını isteyen Güvenç, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, tüm aramalarına rağmen plakasız otomobili bulamadı. İfade için Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen genç kız, dolandırıcılardan şikayetçi oldu.