Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () – TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde bir kişiyi telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı operasyonla yakalandı.
Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Y.M.’nin "Cep telefonumdan beni polis olduğunu söylen biri aradı. Arayan kişi kimlik bilgilerimin bölücü terör örgütünün eline geçtiğini önümüzdeki günlerde beni terörist olduğum için gözaltına alacaklarını anlattı. Bu kayıtların silinmesi için benden 25 bin lira para istiyor” ihbarı üzerine harekete geçti. Polis zanlının tekrar aradığında kendilerine haber verilmesini ve Y.M.’den istediği parayı vermek istediği yönünde hareket etmesini istedi. Bunun üzerine  Y.M., telefonla arayan şüpheliyle konuşmaya devam etti. Bu konuşmaların ardından polis  telefonu teknik takibe aldı. Bir süre sonra dolandırıcı tekrar Y.M.’yi arayarak parayı Canan Sokak üzerinde bulunan çöp tenekesinin altına bırakmasını istedi. Telefondaki dolandırıcının isteği üzerine Y.M., bankadan çektiği 25 bin lirayı kendisinden istenilen yere bıraktı. Bu sırada sivil polis sokağın giriş ve çıkışında geniş güvenlik önlemi aldı.
SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Sokak üzerine bir kişinin çöp tenekesinin altında parayı aldığını gören polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Zanlı polisi görünce  kaçmaya çalışırken, sokağın sonundaki bir başka ekip tarafından yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlı N.G.'nin dolandırıcıktan 5 kez sabıkasının olduğunu anlaşıldı. Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlı N.G. tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
MY(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)