ŞANLIURFA'da, tekstil atölyesine işçi taşıyan servis minibüsü, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı ve birkaç takla atarak devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada 2'si Suriyeli 6 işçi öldü, 9 işçi yaralandı.
Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında Şanlıurfa-Bozova karayolunun 27’nci kilometresinde meydana geldi. Bozova'daki bir tekstil fabrikasında çalışan işçilerin içinde bulunduğu 30 yaşındaki İsmail Ünal yönetimindeki 63 UF 437 plakalı servis minibüsünün ön sağ lastiği araç hareket  halindeyken patladı. Lastiğin patlamasıyla kontrolden çıkan minibüs, birkaç takla attıktan sonra yol kenarındaki tarlaya devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü kazayı görenler yardıma koşarken, sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.
Minibüste sıkışan bazı yaralılar, sağlık ekipleri ile çevredekilerin çalışmasıyla kurtarılarak hastanelere gönderildi. Can pazarının yaşandığı kazada yaralanan 9 kişi ambulanslara Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada ölen Muhammet Bozantuncer, Bilal Kılıç, Suriyeli Mustafa ve Veysi isimli işçiler ile üzerinde kimlik bulunmayan 2 işçinin cesetleri otopsi için morga gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.