Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edilen 12 arkadaşları için fabrika önünde oturma eylemi başlattı.
Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan 180 işçiden 120'si geçen pazartesi günü Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye oldu. İşçilerden 12'si 1 gün sonra işten çıkarıldı.
Arkadaşlarının sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldığını iddia eden diğer sendika üyesi işçiler, bugün iş bırakarak fabrika önünde oturma eylemi başlattı. İşten atılanların da yer aldığı 120 işçi, fabrika yönetimine tepki gösterdi.
TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Öner de eyleme katılarak işçilere destek verdi. 12 işçinin sendikaya üye olduğu için işten çıkarıldığını ileri süren Öner, şöyle dedi:
"Fabrikanın bu kanunsuz uygulamaları nedeniyle işveren hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şimdi de burada işçi arkadaşlarımız 12 arkadaşına destek vermek için oturma eylemi başlattı. Bizler de bilgilendirme yapacağız. Buradaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."
İşten çıkarılan işçilerden Özcan Türkay ise "Pazartesi sendikaya üye olduk, salı günü işten çıkarıldık. Direnişimiz başladı. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek" dedi. Davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayan işçiler oturma eylemlerini sürdürdü.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)