Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 18 tekstil işçisi, fabrikanın yanında çadır kurdu. Fabrikada çalışan yaklaşık 60 işçi, işten çıkarılan arkadaşlarına destek için fabrika önünde eylem yaptı.
Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan 180 işçiden 120'si geçen 5 Mayıs'ta Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye oldu. İşçilerden 18'i bir gün sonra işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler, fabrikanın yanında direniş çadırı kurdu.
Fabrikada çalışan sendika üyesi diğer işçiler, arkadaşlarına destek vermek için bugün iş bırakta. 60 kadar işçi, çadır kuran arkadaşlarının yanında toplanıp müzik eşliğinde halaylar çekti. İşçiler daha sonra sloganlarla yürüyerek fabrika önüne geldi. İşçiler burada Soma'da ölen maden işçileri için saygı duruşunda bulundu.
TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Öner, işçilerin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldığını ileri sürerek, şöyle dedi:
"Fabrikadan 120 işçi şu anda sendikamıza üye oldu. Üye olan işçilere baskılar yapılarak 18'i işten çıkartıldı. Sendikaya üye olan arkadaşlarımıza fabrika yönetimi tarafından baskılar yapılarak, e-devlet şifreleri istendi ve sendikadan istifa ettirildi. Direnişimiz devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir."
İşçiler basın açıklamasının ardından fabrika önünden ayrıldı.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)