İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP'un Gerze İlçesi'nde geçen 20 Mart'ta teknesiyle balık avına çıktıktan sonra bir daha dönmeyen ve kendisinden haber alınamayan 32 yaşındaki Cüneyt Ekşi'yi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait içerisinde su altı arama robotları ve sonar cihazları bulunan iki gemi aradı.
Sinop’un Gerze İlçesi’nde geçen 20 Mart'ta balık avlamak için denize açılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cüneyt Ekşi için, yeniden arama yapıldı. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan genç balıkçı için baba Şükrü Ekşi, Sinop Valisi Yavuz Selim Göşger’den yardım istedi. Bunun üzerine kayıp balıkçıyı arama çalışmaları tekrar başlatıldı. Sinop Valiliğin girişimleri sonucunda arama faaliyetlerini gerçekleştirmek için 5 gün önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1’inci Arama Tarama Filotillası Komodorluğu'na ait içerisinde su altı arama robotları ve sonarlar bulunan 'TCG Amasra' (M-266) ve 'TCG Ayvalık' (M-267) gemileri Sinop Limanı'na geldi.
Gerze İlçesi’nde denizde 5 gün arama yapan gemiler olumlu sonuç alamayınca bölgeden ayrıldı. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 5 gün süresince denizaltı taramasıyla arama yapıldığını söyleyerek, "Fakat en ufak bir bulguya rastlayamadılar. Ayrıca deniz altında robotlarla da destek aldılar. Şüphenilen alanlarda dalgıçlar bölgeyi kontrol etti. Hatta daha önceden batmış bir batık buldular. Fakat Cüneyt Ekşi ile ilgili bir şey bulamadılar" dedi.

FOTOĞRAFLI