Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, () - ERZURUM'da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen öğretmen 28 yaşındaki G.O.'ya 3 yıl sonra, "PKK'nın Tunceli sorumlusu. Bomba yapımını ondan öğrendim" diye iftira atan sabıkalı Doğan Aksakal, 'iftira ve kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2 Aralık 2013 günü meydana geldi. G.O., 2010 yılında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim bölümünde öğrenci olduğu sırada memleketi Erzurum'a geldi. Merkez Yakutiye ilçesi Çırçır Mahallesindeki ablası N.D.'nin evine misafir olarak gelen G.O., ablasının kiracısı Doğan Aksakal ile tanıştı. Doğan Aksakal genç kıza arkadaşlık teklifi etti. G.O. ise bu teklifi kabul etmedi.
Aradan 3 yıl geçtikten sonra evinde patlayacı madde bulundurmak suçundan 3.5 yıl hapis cezasına mahkum olan Doğan Aksakal, bu sürede okulunu bitirip ücretli öğretmenlik yapmaya başlayan G.O.'dan intikam almak için Emniyet ve Yakutiye Milli Eğitim Müdürlüğü'ne e- mail ile ihbarda bulundu. 2 aralık 2013 günü Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği e-mail'de "Eski kız arkadaşım G.O., PKK'nın Tunceli sorumlusudur. Bana bomba yapımını o öğretti. Evinde arama yapıldığı takdirde ihbarımın doğru olduğu anlaşılacaktır" diye yazdı.
MİLLİ EĞİTİM'E DE MAİL ATTI'
Aksakal, aynı gün Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği iki e-mail'de ise G.O.'nun 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 2013/49 esas sayılı dosyada patlayıcı madde ve devlet güvenliğinin suistimali olaylarında isminin geçtiğini, 'milletin ağzına sakız olduğunu' belirterek görevden uzaklaştırılması ihbarında bulundu.
Doğan Aksakal'ın ihbarları üzerine G.O. hakkında o dönem Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma aşamasında e-mailleri gönderen Doğan Aksakal'ın kimliği tespit edildi ve G.O. hakkında delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verildi.
'ÖFKEYLE YAPTIM' DEDİ
Bu kez G.O.'nun şikayeti üzerine Doğan Aksakal hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Doğan Aksakal mahkemede verdiği ifadesinde, "G.O'nun arkadaşlık teklifini kabul etmemesinden duyduğum öfkeyle böyle birşey yaptım. Suçlamaları kabul ediyorum. Verilecek ceza para cezasına çevrilmesin" diye konuştu.
Bir çok suçtan sabıkası bulunan Doğan Aksakal, 'iftira' suçundan 1.5 yıl 22 gün, 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
FOTOĞRAFLI