Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ’da Kırım dernekleri üyesi yaklaşık 500 kişi, Tuğlalı Park'ta bir araya gelerek bölgede meydana gelen olayları protesto etti.
Kırım Türkleri Federasyonu ve Kırım Türkleri Derneği Tekirdağ Şubesi öncülüğünde bir araya gelen 500 kişilik grup, Hükümet Caddesi'nde ellerindeki pankartlarla bir süre yürüdükten sonra Tuğlalı Park'ta toplandı. Siyasi parti temcilerinin de destek verdiği eylemde Türkiye, Ukrayna ve Kırım bayrakları taşıyanlar, Kırım şehitleri için saygı duruşunda bulundu.
Kırım Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Vefa İbrahim Arıcı, Kırım’da yaşayan soydaşların üzerinde büyük oyunlar oynandığını ifade ederek, "Kırım’da yaşayan soydaşlarımızın dini bir, dili bir, bizim kanımızdan insanlardır. Lütfen komşularınıza, akrabalarınıza Kırım’a dikkat etmelerini ve gözlerini Kırım’dan ayırmamalarını söyleyin. Özellikle bu günlerde bu çok mühim. Buradan bütün Türk dünyasına sesleniyorum. Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan Azerbaycan hepsine sesleniyorum. Kırım’a dikkat ediniz. Kırım Türklerinin arkasında olunuz. Gerekirse meydanlara ininiz. Hiçbir Allah’ın kulu Moskova’da oturup Kırım ile ilgili karar veremeyecektir" dedi.
Alanda toplanan grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

RY(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)