TEKİRDAĞ’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kürkçe seçim müziklerinin çalındığı minibüse, kimliği belirsiz bir kişi tarafından taş atılacak camları kırıldı. Partililer şikayetçi olmak için gittikleri karakolda, olayı duyarak toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından protesto edildi. Karakol önünde çıkan tartışma ve saldırı girişimini, biber gazı kullanan Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi önledi.
Tekirdağ Hükümet Caddesinde seçim propagandası yapmak için Kürtçe müzik çalarak dolaşan HDP Tekirdağ İl Başkanlığı’na ait minibüse, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından taş atıldı. Aracın camları kırılınca partililer aynı cadde üzerindeki Çarşı Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. Bu sırada HPD’lilere ait aracın Kürtçe şarkılar çaldığını duyan yaklaşık 100 kişilik bir grup karakol önünde toplanarak ‘Ya Allah bismillah Allahuekber" sloganları attı.
Kalabalığın sokağı trafiğe kapatması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri destek için Çarşı Polis Merkezi’nin önüne geldi. Aracın Kürtçe müzikler çalmasına kızan göstericiler, HDP'liler karakol önünde başka bir minibüse bindirildiği sırada saldırmak istedi. Çevik Kuvvet ve diğer polis ekipleri öfkeli kalabalığı önlemekte güçlük çekti. Polis barikatı aşanlara biber gazı sıktı.
EMNİYET MÜDÜRÜ OLAYLARIN ARASINDA KALDI
Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, karakola gelerek olaylar hakkında bilgi aldı. HDP’lilerin polis aracı ile Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği sırasında çıkan arbedede kalabalığın arasında kalan Emniyet Müdürü Erol’u korumaları çıkardı.
MHP İL BAŞKANI OLAYLARI YATIŞTIRDI
Minibüse binen ancak kalabalık nedeniyle karakol önünden ayrılamayan HDP üyesi partililer bir süre göstericilerin dağılmasını bekledi. Tırmanan gerginliği Çarşı Polis Merkezi önüne gelen MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan ve İlçe Başkanı Sertaç Alkaya önledi. Kaplan, toplanan kalabalığa "Tahriklere gelmeyin, sakin olun arkadaşlar"’ uyarısında bulundu. Bu sırada HDP’lilerin bulunduğu araç karakol önünden ayrılarak Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Burada ifadeleri alınan HDP’liler araçlarına taş atan kimliği belirsiz kişiden şikayetçi oldu.
Polis ekipleri HDP’nin seçim aracına taş atarak camlarını kıran kişinin kimliğini belirlemek için mobese ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

RY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)