TEKİRDAĞ’da kimliği belirsiz bir kişi Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği ihbar mektubuna eklediği listede bulunan kişilerin geçmişte yasa dışı olarak dinlendiğini iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili ihbar mektubu üzerine soruşturma başlatırken, dinlenme listesinde ismi bulunan 4 kişi de savcılığa ayrıca suç duyurusunda bulundu.
Tekirdağ’da kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi resmi kurumlara gönderdiği listedeki kişilerin geçmişte yasa dışı olarak dinlendiğini iddia ederek araştırılmasını istedi. Yaklaşık 30 kişinin isminin yer aldığı liste ve ihbar mektubu, aynı zamanda dinlendiği öne sürülen kişilere de gönderildi. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, listede ismi olan 4 kişi de Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na gelerek ‘dinlemelerle’ ilgili suç duyurusunda bulundu.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade eden Tekirdağ Cumhuriyet Başsavlığı yetkilileri, dinlendiği öne sürülen kişilerin listesinin olduğu ihbar mektubunun isimsiz bir şekilde savcılığa geldiğini doğrulayarak, “Bu mektup listedeki isimlere de gönderilmiş. Burada dinlendiğinden şüphe eden 4 kişi savcılığa gelip suç duyurusunda bulundu. Bizde konuyla ilgili soruşturma açtık” dedi.
Kimliği belirsiz bir kişinin gönderdiği listede üst düzey siyasetçi, bürokrat ve kurum müdürlerinin isimlerinin yer aldığı belirtildi.

RY(LK/AK)