TEKİRDAĞ'da 6 yıl önce üniversiteye giriş sınavı öncesi eğlenmek için dışarı çıktıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan ve iki gün önce kemikler bulununca öldürüldükleri ortaya çıkan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran'ın cinayet şüphelisi 1'i kız 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında ölen kızlardan Meral Yapıcı'nın kuzeni Göksel A. da bulunuyor.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda kimlikleri belirlenen şüphelilerden Göksel Y., Halil E. ve Uğur O. Tekirdağ'da, Bahar Ç. ve Serkan A. da Çorlu İlçesi'nde bu akşam saatlerinde gözaltına alındı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan şüphelilerden Göksel Y.'nin öldürülenlerden Meral Yapıcı'nın kuzeni olduğu belirtildi.
CİNAYET NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Şarköy'de İlçesi'nde oturan Meral Yapıcı, 2007 yılında gireceği üniversite sınavına 3 gün kala Tekirdağ kent merkezinde oturan anneannesinin yanına geldi. Meral Yapıcı, 14 Haziran 2007 günü kız arkadaşı Nefise Kıran ile buluşup eğlenmeye gitti. Kızlar eve dönmeyince aileleri durumu polise bildirdi. Yapılan tüm aramalara rağmen Yapıcı ve Kıran'dan haber alınamadı ve bir süre sona da soruşturma dosyası rafa kaldırıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, arşiv dosyaları tekrar incelemeye aldı ve kayıp kızların dosyasını yeniden açtı, ailelerinin yeniden ifadelerini aldı. Kızların kullandığı cep telefonu numaralarından sinyal tespiti için GSM operatörlerine yazı yazıldı. Son sinyalin 14 Haziran 2007 tarihinde Tekirdağ'daki Beyazköy Mevkii'nde olduğu belirlendi.
Polis, bu bölgede Meral Yapıcı'nın dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirledi. Ekipler, evde yaptıkları incelemede duvarda silinmiş kan izleri buldu. Bağ evinin yakınında bulunan kullanılmayan iskelede iş makineleri ve dalgıç yardımıyla kazı başlatıldı. Kazıda kemik parçaları bulundu ve yapılan DNA eşleştirmesiyle iki kızın cinayete kurban gittiği saptandı.
Polis ekipleri, kızların bağ evinde öldürüldükten sonra iskeleye gömüldüğü üzerinde dururken, cesetlerin bulunması için kazı çalışması başlatıldı. Cinayeti çözen ekipte bulunan ve bu sabah başka bir göreve giderken intihar eden polis memuru Serkan Özdil'in cenazesi nedeniyle, arama çalışmalarına bugün ara verildi.