KONYA'da akülü tekerlekli sandalyesiyle çorap satan 44 yaşındaki bedensel engelli Meral Meryem Gündoğdu'nun içinde 74 lira ile cep telefonu olan çantasını çaldığı iddiasıyla 31 yaşındaki Rahmi D., polis tarafından yakalandı.
Olay, dün saat 19.30'da merkez Karatay İlçesi Hamzaoğlu Mahallesi Alaşehir Sokak'ta bulunan boş arazide meydana geldi. Muhacir Pazarı'nda akülü tekerlekli sandalyesiyle çorap satan 1 çocuk annesi Meral Meryem Gündoğdu, evine doğru yola çıktı. Bu sırada yanına gelen Rahmi D., kendisinin de esnaf olduğunu belirterek, elinde kalan malzemeyi ailesine alacağını söyleyip Gündoğdu'yu evine davet etti.
Gündoğdu'yu boş bir alana getiren Rahmi D., iddiaya göre yüzüğünün parmağında olmadığını, çantasına düşmüş olabileceğini iddia ederek, kadından almak istedi. Bunun üzerine Gündoğdu da çantasını vermemek için direndi. Güçlükle çantayı alan Rahmi D.,hızla olay yerinden uzaklaştı. Gündoğdu'nun çığlıkları üzerine yardıma koşan çevredekiler, polise haber verdi. Verilen eşkal üzerinden polis, Rahmi D.'yi Fetih Caddesi'nde yakaladı. Parayı alıp çantayı boş bir alana atan Rahmi D. paranın kendisine ait olduğunu söyledi. Yağma, hırsızlık, güveni kötüye kullanma gibi suçlardan poliste kaydı bulunan Rahmi D., Gündoğdu'nun da teşhis etmesi üzerine gözaltına alındı. Şüphelinin polise verdiği ilk ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve bu nedenle de gasp yapıp, uyuşturucu satın almaya gittiğini öne sürdüğü öğrenildi.
''YÜZÜNE TÜKÜRMEK İSTİYORUM''
Çalınan paranın kendisi için önemli olduğunu belirten Meral Meryem Gündoğdu, "Ben evime giderken yanıma gelip kendisinin de esnaf olduğunu söyledi. Bana durumunun iyi olduğunu çorapları satın alacağını ve yardım edebileceğini söyledi. Bir süre yürüdükten sonra ıssız bir yere geldik. Zorla çantamı alarak kaçtı. O para benim için çok önemli. Onun yüzünü tükürmek istiyorum" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TY (İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)

----------------
Rahmi D.: Doğru