Gazeteci-yazar olduğunu belirten Yusuf Ünal, Fethullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünal'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:
"Amerika Birleşik Devletleri Pensilvanya eyaletinde ikamet eden ve Türkiye irtibat adresi Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olan Sayın Fethullah Gülen'in aşağıdaki suçları işlediği yönünde kamu vicdanında güçlü intiba oluşmuştur. Bu nedenle adı geçen şahsın ABD'den iadesi istenerek yargılanması için gerekli hukuki sürecin başlatılmasını saygılarımla arz ederim"
Dilekçede, 'Fethullah Gülen'in suç nitelikli eylem ve faaliyetleri' başlıklı bölümde ise, "Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya teşebbüs, cemaat adı verilen yapılanmayı maşa olarak kullanarak baskı ve tehditle çıkar elde etmek, gizli kasetlerle şantaj ve özel hayata müdahale etmek, milletvekillerine istifa baskısı yapmak, yargı ve emniyeti etki altına akmak ve kendi ifadesiyle devletin kılcal damarlarına sızmak" ifadelerine yer verildi.
UMARIM HOCA BİZE BEDDUA ETMEZ
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda basın açıklaması yapan Yusuf Ünal, "17 Aralık darbe girişiminin birinci ayı doldu. Bugüne kadar Fethullah Gülen'e hesap soracak yiğit bir savcı çıkmadı. Paralel devletin başı belli. Eylem ve ifadeleri ortada. Bunların yasalardaki karşılığı da belli. Gülen'in dokunulmazlığı var da, biz mi bilmiyoruz? Yargı mensupları görevlerini yapmak yerine, bildiri yayınlamakla meşgul. Cemaatçi bazı polis müdürleri de keyfi operasyonlarla hükümeti yıpratmaya çalışmakta. Hepsinin sorumlusu Fethullah Gülen'dir. Hükümeti yıkma teşebbüsü sürüyor. Ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğrattı. Gizli kasetlerle şantaj, milletvekillerine istifa baskısı. Yargı ve Emniyeti etki altına almak ve kendi ifadesiyle devletin kılcal damarlanna sızmak suçlanndan yargılanmalıdır. Amerika Birleşik Devietleri'nden Gülen'in iadesi istenmeli ve İsrail bağlantıları mutlaka soruşturulmalıdır. Devam eden darbe girişimini durdurmak amacıyla Gülen Cemaati'nin faaliyetleri engellenmeli, ekonomik destekleri kesilmelidir. Türkiyemizin huzuru için savcıları derhal göreve çağırıyoruz. Her türlü darbe ve darbe girişimini lanetliyoruz. Umanz Hoca bize de beddua etmez" diye konuştu. Ünal açıklamanın ardından adliyeye girerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verdi.