Ergenekon davasında 16 yıl 6 ay yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "'sehven yükleme" yapıldığı iddiasına ilişkin davanın görülmesine edildi. Tutuksuz sanık polis memuru Hanifi Öpaydın, Çelebi'nin telefonuna yanlışlıkla yüklenen bu telefon numaraları nedeniyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadığını söyledi. Katyıtların bilerek yüklendiğini öne süren Çelebi ise "İddianamenin (Ergenekon iddianamesi) 130. sayfasında açıkça Mahmut Oğuz Kazancı adlı kişi ile irtibatlı olduğum belirtilmiştir. Çapraz sorguda bu şahısla ilgili defalarca soru sorulmuştur" yanıtını verdi.
Ergenekon davasında 16 yıl 6 ay yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "'sehven yükleme" yapıldığı iddiasına ilişkin, bir polis memurunun "görevi ihmal" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.
"KAYITLAR BİLEREK TELEFONUMA YÜKLENMİŞTİR"
İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hanifi Öpaydın sanık olarak katıldı. Ergenekon davasından tutuklu olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi de müşteki olarak cezaevinden getirildi. Duruşmada söz alan Çelebi, "139 adet telefon numarasını telefonum emniyetin denetimi ve gözetimi altındayken, telefonuma eklendiği kayıtlardan açıkça anlaşılacaktır. Emniyetin böylesine kapsamlı işler yapan biriminde demo programı kullanılıyor iddiasını kabul etmiyorum. Sunduğum belgelerden de açıkça anlaşılacağı üzere emniyette olduğu sırada bu kayıtlar bilerek telefonuma yüklenmiştir. Ayrıca sanık avukatlarının yapılan bu işlemler nedeniyle benim hakkımda hiçbir adli işlem yapılmadığı dolayısıyla mağduriyetime neden olunmadığı iddiaları da yersizdir. Çünkü iddianamenin (Ergenekon iddianamesi) 130. sayfasında açıkça Mahmut Oğuz Kazancı adlı kişi ile irtibatlı olduğum belirtilmiştir. Çapraz sorguda bu şahısla ilgili defalarca soru sorulmuştur" ifadelerini kullandı.
"ÇELEBİ, YÜKLENEN NUMARALAR NEDENİYLE TUTUKLANMADI"
Tutuksuz sanık Hanifi Öpaydın ise Çelebi'nin telefonuna yanlışlıkla yüklenen bu telefon numaraları nedeniyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadığını, bu iddianın yersiz olduğunu belirtti. Mahkeme, tarafların esas hakkındaki beyanlarını sunması için süre vererek duruşmayı erteledi.
POLİS MEMURUNUN 2 YIL HAPSİ İSTENDİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Atıcı tarafından hazırlanan iddianamede, başka suçtan gözaltına alınan Mahmut Oğuz Kazancı'ya ait sim karttaki 139 adet telefon numarasının, Çelebi 'nin telefon hafızasına, "sehven" 20 Eylül 2008'de eklendiği ve bu eklemenin Çelebi'nin mağduriyetine sebebiyet verdiği kaydedilmişti. İddianamede şüpheli polis memuru Hanifi Öpaydın'ın "görevi ihmal" suçunu işlediği gerekçesiyle, bu suçtan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. (BB)