BURSA’da evine gelen 4 çocuk babası polis memuru 43 yaşındaki Mikail Kaya’yı kendi tabancasıyla göğsünden vurarak öldürmekle suçlanan 37 yaşındaki Şenay Ertan'a 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu  hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, suçun tahrik altında işlendiği kanaat getirerek bu cezayı 15 yıla indirdi.
Olay, Merkez Osmangazi İlçesi’nde geçen yılın kasım ayında meydana geldi. Yavuz Selim Polis Merkezi'nde görev yapan Mikail Kaya, aralarında duygusal ilişki bulunduğu öne sürülen eşinden boşanan Şenay Ertan'ın Osmangazi İlçesi'ndeki evine gitti. Ertan, ile Kaya bir süre sonra tartışmaya başladı. Şenay Ertan, tartışma sırasında Mikail Kaya'nın masa üzerine bıraktığı tabancasını alarak ona ateş etti ve göğsünden ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Kaya öldü. Polise teslim olan Şenay Ertan ise, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Şenay Ertan, daha önce yaptığı savunmada, şunları söyledi:
"Mikail Kaya bir yıl önce, borcumu ödemediğim için hakkımdaki yakalama kararı nedeniyle evime geldi. Parayı bir gün sonra yatıracağımı söyledim. Yatırdım da. Aynı gün kendisine bilgi vermek için polis merkezine gittim. İki gün sonra işyerime gelip, çakmağını evimde unuttuğunu söyledi. Akşama kadar işyerimde oturdu. Gitmesi için kendisini uyarmaya utandığım için üst kattaki kızım ile kaldığım eve davet ettim. Gece, Karabük'te üniversite eğitimi gören oğlum telefon açıp, hastalığından dolayı Bursa'ya gelmek üzere yola çıktığını ve onu almamı bana söyledi. Kızımı yalnız bırakmamak için, evimin yakınında bulunan evli olan diğer kızımın yanına gönderdim. Bunu fırsat bilen Mikail bana evde tecavüz etti. Susmam için tehditler yağdırdı, hatta tabancasının kabzası ile yüzüme vurdu. Olay günü tekrar evime gelince masa üzerine bıraktığı silahı alıp ona doğrulttum. Benim yakamdan düşmesini istedim. O ciddiye almadı, 'Beni sen mi vuracaksın?' diyerek alaylı konuştu. Sonra silahı ateşledim. Namusumu temizledim."
Senay Ertan'ın karar aşamasına gelen duruşması dün tamamlandı. MikailKaya'nın yakınları ile tarafların avukatlarının hazır bulunduğu yargılamada Şenay Ertan son söz olarak "Mahkemenin taktirine sığınıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti verdiği kısa aran ardından tutuklu sanık Ertan’ 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Suçun tahrik altında işlendiği kanaatine varan mahkeme bu cezayı önce 18 yıla ardından da sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 15 yıla indirdi.