Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ERZURUM'da, girdiği evde tecavüze kalkıştığı kadın tarafından bıçaklanan Harun Abdullahoğlu'na verilen 11 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Abdullahoğlu'nu bıçaklayan 2 çocuk annesi A.B. ise 'meşru savunma'dan beraat etmişti. 
Olay, 31 Ağustos 2006 günü merkez Yakutiye İlçesi Cafediye Mahallesi'nde meydana geldi. At arabasıyla kağıt toplayan 29 yaşındaki Harun Abdullahoğlu, kendisi gibi aynı işi yapan arkadaşı M.B.'nin evine gitti. Açık olan kapıdan içeriye giren Harun Abdullahoğlu, M.B.'nin eşi 34 yaşındaki A.B.'ye, kocasına 20 lira borcu olduğunu onu getirdiğini söyledi. A.B.'nin "Parayı vereceksen eşime ver, neden eve geliyorsun" demesi üzerine Abdullahoğlu, "Sana aşığım, benim olacaksın" diyerek A.B.'nin 2 çocuğunu odaya kapattı. Daha sonra A.B.'yi kolundan tutarak üst kata çıkaran Abdullahoğlu'nun elinden tuvalete gitme bahanesi ile  kurtulan A.B., mutfaktan aldığı bıçakla odaya geri döndü. Rastgele bıçağı sallayan A.B., Abdullahoğlu'nu kolundan yaraladı. Harun Abdullahoğlu bunun üzerine evden kaçtı.  BİR GÜN ÖNCE DE EVE GELİP TEHDİT ETMİŞ
mMahkemede olayı anlatan A.B., Harun Abdullahoğlu'nun olaydan bir gün önce de eve geldiğini belirterek şunları söyledi:
"'Sana aşığım. Her gün 20 lira vereyim benimle yat. Eğer benim olmazsan adını çıkarırım. Artık bir o....u olursun diye tehdit etti. Ben de 'Allah'tan kork, namuslu bir insana iftira atılmaz' diyerek ağladım. Eşime anlatamadım. Ertesi gün yine geldi. Bana tecavüz etmeye kalkınca bıçakladım. 'Ne yaptın' deyince ben de 'iyi yaptım, üzerime gelirsen bir daha vururum' dedim. Bıçaklayınca evden çıktı. Kendisinden şikayetçiyim." 
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Suçlamaları kabul etmeyen Harun Abdullahoğlu ise, "Parayı A.B.'ye uzatarak kocasına vermesini söyledim. Ağlayarak alt katta bulunan mutfağa indi. Ben de 'Abla yapacağım birşey varsa söyleyin, yardımcı olurum' dedim. Elinde meyve bıçağı ile üzerime gelerek 'Allah belanızı versin, senin de M.'nin de' dedi. Elindeki bıçağı almak isterken sol kolumdan yaraladı. Şikayetçi değilim" dedi. YARGITAY KARARI ONADI, CEZAEVİNE KONULDU
Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 Aralık 2009 günü yapılan karar duruşmasında tutuksuz yargılanan A.B., 'kasten yaralama' suçundan meşru savunma nedeniyle beraat etti. Harun Abdullahoğlu ise 'ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırıya teşebbüs'ten 10 yıl, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Yerel mahkemenin kararı Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nce geçen Ocak ayında onandı. Harun Abdullahoğlu, onamanın ardından tutuklandı.
   HP(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)