Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ERZURUM'da yaşları küçük erkek yeğenlerine tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında verilen 56.5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Suat D. yeniden hakim karşısına çıktı. Çocuklar için verilen ruh sağlıklarıyla ilgili raporun yine aleyhine gelmesine sinirlenen Suat D., mahkeme salonunda küfretti.
Olay, 2009-2012 yılları arasında merkez Aziziye İlçesi'nde meydana geldi. R.D. ile S.D. adlı çocuklara amcaları Suat D.'nin birçok kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Durumu öğrenen çocukların anneleri Ö.D.'nin şikayeti üzerine Suat D., 11 Mayıs 2012 günü tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Olaydan sonra eşinden boşanan anne Ö.D., eski kayınbiraderinden şikayetçi olurken çocukların babası M.D. ise kardeşinden şikayetçi olmadı.
Suçlamaları kabul etmeyen Suat D., 15 Ocak 2013 günü Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, yeğenleri R.D. ve S.D.'ye yönelik olarak yaptığı 'nitelikli cinsel istismar suçundan' 41.5 yıl, her iki yeğeninine karşı 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplam 56.5 yıl hapis cezası verildi. Sanık avukatının temyiz ettiği karar, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu. 
Yargıtay'ın bozma kararı üzerine Erzurum'daki yerel mahkemede yeniden yargılanılmasına başlanan Suat D., suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, yeni gelen raporda da çocukların ruh sağlığının bozulduğunun bildirildiğini söyledi. Sonuçların aleyhte gelmesine sinirlenen Suat D., "Devletin adaletine kim güveniyor ki, ben inanayım. Çocuklar 23 aydır yuvadalar. Ne belli psikolojilerinin orada bozulmadığı. Ne haliniz varsa görün" dedi ve konuşmasını küfürle tamamladı. 
Suat D.'nin sözlerine üzerine avukatı Altay Onursal da müvekkilinin heyete karşı saygısızlık yapmasına tepki gösterdi. Mahkeme heyeti karar için duruşmayı ertelerken, Suat D. hakkında TCK'nın 301'inci maddesi gereğince 'Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulundu.

HP(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)