DİYARBAKIR'da 9 yaşındaki kız kardeşi B.A.'ya değişik zamanlarda 5 kez tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 18 yaşındaki B.A., hakkında 'kaçma ve konutları karartma şüphesi' bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edildi.
Merkez Yenişehir İlçesi'nde ailesi ile birlikte oturan ve kız kardeşi B.A.'ya 5 kez tecavüz ettiği iddia edilen B.A.'nın yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık B.A., annesi L.A. ve avukatları katıldı. Duruşmada ilk söz alan anne L.A., oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek, "Oğlum tutuklu olduğundan dolayı mağdurum" dedi. Daha sonra söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, suçun vasıf ve mevcut delil durumu gözetilerek sanığın tahliye edilmesini istedi. Sanık B.A. da tutuklu olması nedeniyle ailesiyle birlikte mağdur olduklarını anlatırken, "Askerlik zamanım gelmiştir. Vatani görevimi yapmak istiyorum. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 'Nitelikli cinsel istismar' iddiasıyla tutuklu bulunan sanık B.A.'nın, suçun niteliği, mevcut delil durumu, delillerin yeterince toplanmış olması, kaçma veya delilleri karartma şüphesinin bulunmaması ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, mağdurun ruh sağlığına ilişkin raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.
KARDEŞİNE 5 KEZ TECAVÜZ ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ
Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 2011 yılında meydana gelen olayın, B.A.'nın tecavüzü okuldaki arkadaşına anlatması ile ortaya çıktığı belirtildi. Olayın ortaya çıkması üzerine B.A.'nın ailesinden alınarak Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildiğini ifade eden Savcı, şüpheli B.A.'nın kardeşine defalarca tecavüz ederek 'Nitelikli cinsel istismar suçunu' işlediğini belirtti. İddianamede, tecavüz olayının ardından 9 yaşındaki B.A.'nın alınan psikiyatri raporunda, ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, sanık ise kardeşini dövdüğü için iftiraya maruz kaldığını ifade etti. Savcı, küçük kardeşine karşı nüfuz kullanıp, tehdit ederek birden fazla kez nitelikli cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle, B.A.'nın 22.5 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. FB(GG/İD)