ERZURUM'da bir mobilya mağazasında satış elamanı olarak çalışan 32 yaşındaki Emine Karataş'ın ölüm nedeni belirlendi. Tecavüz edildikten sonra eşarpla boğularak öldürülen Emine Karataş'ın cinayet sanığı Ahmet Topal hakkında, cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli cinsel saldırı ve gece vakti yağma suçundan 27 yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay, 5 Aralık 2013 günü Merkez Yakutiye ilçesindeki Taşmescit Mahallesi Kuşbaz Sokak 33 numaralı metruk binada meydana geldi. Nafiye-Remzi Karataş çiftinin 6 çocuğundan biri olan Emine Karataş, Tahtacılar Caddesi'ndeki iş yerinden ayrılıp evine gitmek üzere yola çıktı ve Kars Kapı semtindeki evine varamadan kayıplara karıştı. Bir gün sonra metruk binada cesedi bulunan Emine Karataş, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. Karataş'ın ölümüyle ilgili daha önce aynı iş yerinden çalışan 24 yaşındaki Ahmet Topal tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emine Karataş'ın öldüğüldüğü metruk bina mahalle halkının tepkisi nedeniyle belediye tarafından yıkıldı.
Cinayet sanığı evli 1 çocuk babası Ahmet Topal hakkında Cumhuriyet Savcısı Sacit Savaşçı tarafından hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Erzurum ve Trabzon Adli Tıp Kurumu tarafından kesin ölüm nedeni belirlenemeyen Emine Karataş'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre önce tecavüz edildiği ardından eşarpla boğularak öldürüldüğü belirlendi. 2012 yılında Emine Karataş ile aynı iş yerinde çalıştıklarını anlatan Ahmet Topal savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"Emine'nin iş yerinde cüzdanı çalınmıştı. Beni sorumlu tuttular ve işten çıkarıldım. Olay günü Emine'yi iş çıkışı zor kullanarak olay yerine götürdüm. Bağırmaya başlayınca yere yatırdım, cep telefonunu aldım. 'Ahmet yapma, telefonu kapatma annem arar' demesine rağmen Emine'yle zorla birlikte oldum. Bağırmasını, kaçmasını önlemek için de eşarbını çıkararak boğazına dolayıp, sıktım. Öldükten sonra cep telefonunu ve kulaklığını alarak kaçtım. Emine'ye ait cep telefonunu 500 liraya sattım. Ailem olaydan haberdar olunca beni emniyete götürerek teslim etti." 
Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacak olan Ahmet Topal hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağrılaştırılmış müebbet, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 7 yıldan 12 yıla kadar, 'gece vakti yağma' suçundan ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.


HP(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)