DEVLET Demiryolu (TCDD) yetkilileri,  Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde dün akşam meydana gelen tren kazasında, çarpışma ardından trenin duramamasının faciayı önlediğini belirterek, "Allah'tan duramamış. Durmuş olsaydı, patlama sonrası vagonlar alevler içinde kalacaktı" dedi.
Adana-Mersin seferini yapan 61602 sayılı bölgesel yolcu treni, dün saat 21.00 sıralarında Dörtyol İlçesi'ndeki Delta Hemzemin Geçidi'nde 47 yaşındaki Ömer Üçgül yönetimindeki 72 DC 396 plakalı fuel- oil yüklü tankere çarptı. Kazada tanker sürücüsü Ömer Üçgül öldü. TCDD'den kaza ardından yapılan açıklamada makinist Mehmet Doğan ile 5 yolcunun yaralandığı ve götürüldükleri Dörtyol Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.
TCDD yetkilileri, cumhuriyet savcısı ve jandarma ile kaza yerinde inceleme yaptı. Yetkililerin yaptıkları incelemede, 5 vagonu bulunan trenin çarpışmadan hemen sonra duramadığı, en son yolcu vagonunun kaza yerine 100 metre uzaklıkta durduğu tespit edildi. Yetkililer, trenin duramamasının faciayı önlediğini belirten yetkililer, şöyle konuştu:
"Patlama, tren durduktan sonra meydana gelmiş. Tren kaza anında durmuş olsa, tankerdeki yakıt ham petrol olduğu için patlamadan sonra düştüğü yere yapışır ve yanmaya devam ederdi. Bu durumda da yolcu vagonları alevler içinde kalırdı."
Kaza nedeniyle hasar gören demiryolu hattında da onarım çalışmaları yapıldı.

Sİ(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)