TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri, Suriye sınırındaki Kilis'te incelemelerde bulundu.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu altında kurulan Türkiye’de bulunan Mülteciler, Sığınmacılar ve Yasa Dışı Göçmenlerin Sorunlarının İncelenmesi Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Kilis’e geldi. Dal ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile görüştü. Vali Tapsız, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerine Suriyeli mülteci ve sığınmacılar hakkında bilgiler verdi.
Basına kapalı devam eden görüşmenin ardından heyet üyelerinin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekçi ve Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ile görüşüp, Öncüpınar ile Elbeyli Konaklama Tesisleri'nde Suriyeliler ile bir araya gelecekleri bildirildi.
Heyette, Komisyon Başkanı Ahmet Salih Dal'ın yanı sıra MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Ordu Milletvekili İlhan Şener, Ankara Milletvekili Ülker Güzel yer aldı.