- İZMİR’de, Dokuz Eylül Üniversitesi şenliğinden döndükleri sırada kullandığı otobüsle kaza yapıp, öğrenciler Pakize Ecem Korkmaz ile Alper Pekgürler’in ölümüne, 51 kişinin de yaralanmasına neden olan şoför Ersan Kozak, verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasını çektiği cezaevinde yaşamını yitirdi. Kozak’ın, zatürre teşhisiyle hastanede tedavi gördüğü, ancak kurtarılamadığı bildirildi. Kozak'ın öldüğü haberini, tazminat davasının görüldüğü duruşmada öğrenen ölen öğrencilerin yakınları şaşkınlık yaşadı.
Seferihisar Ürkmez kavşağı yakınlarında, 2011 yılının Mayıs ayında meydana gelen kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin düzenlediği şenlikten dönen öğrenci ve okul görevlilerini taşıyan Ersan Kozak yönetimindeki 35 S 01226 plakalı servis otobüsü, yoldan çıkarak takla attı. Otobüsün camından fırlayıp aracın altında kalan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Alper Pekgürler, kaza yerinde yaşamını yitirdi. Kazada, 51 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan 14 yaşındaki Ege Eyioğlu da, kopan kolu için bir dizi ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştu.
8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALDI
O tarihte 28 yaşında olan ve yola çıkan köpek yüzünden kazanın meydana geldiğini ileri süren Ersan Kozak hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ersan Kozak, mahkeme heyetince 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
ZATÜRRE SONU OLDU
İzmir’deki Şakran Cezaevi’de yatan Ersan Kozak, bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mahkum bölümünde tedaviye alınan ve zatürre olduğu belirlenen Kozak, doktorların çabalarına rağmen 15 gün önce hayatını kaybetti. Kozak’ın ölüm haberi yakınlarını üzünteye boğarken, cenazesi Buca Gökdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ÖLENLERİN YAKINLARI MAHKEMEDE ÖĞRENDİ
Ersan Kozak’ın hayatını kaybettiği haberini, kazada ölen öğrencilerin yakınları ile yaralananlar, tazminat davasının görüldüğü duruşma sırasında öğrendi ve büyük şaşkınlık yaşadı.