Tufan HAMARAT / İZMİR, ()- İZMİR'in Aydın Otoyolu Buca sapağında, aniden yola çıkan bir otomobile çarpmamak için direksiyonu kırınca orta refüje çarpan otomobilde bulunan ve bir yakınına taziye ziyaretinden dönen işadamı 59 yaşındaki Cemal Çelik, hayatını kaybetti. 2 tişinin de yaralandığı kazada nöbetçi savcının gelmesinin beklenmesi nedeniyle otoyolun İzmir'den Aydın'a gidiş yönü üç saatten fazla trafiğe kapalı kaldı, uzun araç kuyruğu oluştu.
Kaza, bugün saat 15.00 sıralarında İzmir-Aydın Otoyolu Buca sapağında meydana geldi. İzmir'de faaliyet gösteren Çelik Nakliyat adlı firmanın sahibi, evli ve 5 çocuk babası Cemal Çelik, Kemalpaşa'da hayatını kaybeden bir yakınının evine, kardeşi Aynur Geçmen (50) ve yeğeni Ahmet Geçmen (25) ile taziyeye gitti. Taziye sonrası Çelik, yeğeni Ahmet Geçmen'in kullandığı 35 DOF 82 plakalı otomobile binip Karabağlar'daki evine gitmek üzere yola çıktı. Buca sapağında, iddiaya göre bir otomobil (67 LL 677 plakalı olduğu belirtiliyor), emniyet şeridinden aniden yola çıkınca Ahmet Geçmen, çarpmamak için direksiyonu çevirdi. Kontrolden çıkan otomobil, sağ ön koltukta oturan Cemal Çelik'in bulunduğu noktadan orta refüje çarptı. Kazaya neden olduğu belirtilen ve sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobil hızla olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Cemal Çelik'in yaşamını yetirdiğini belirlerken yaralanan Ahmet Geçmen ve annesi Aynur Geçmen ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazaya yolaçan aracın ise hızla olay yerinden kaçtığı belirtildi. 
UZUN ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU
Kazanın ardından olay yerine savcının gelmesi beklenince, otoyolun İzmir'den Aydın'a gidiş yönü üç saatten fazla araç trafiğine kapalı kaldı. İzmir'den Aydın yönüne gitmek isteyenler, Buca istikametine yönlendirildi, uzun araç kuyrukları oluştu. Yol saat 19.00 sıralarında, aracın çekiciyle kaldırılıp, belediye ekiplerinin zemini temizlemesinin ardından trafiğe açıldı. Kazaya neden olan otomobil sürücüsünün bulunması için polis çalışma başlattı.

TH (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)