Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da tatil yapmak isteyenlerden internet sitesi aracılığıyla rezervasyon parası topladıktan sonra kayıplara karışan 46 yaşındaki Ş.S.A. gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri son bir aydır mağdur olduklarını belirterek müracaata gelenlerin ifadelerine başvurdu. Tatilmanya.com isimli internet sitesinden otel rezervasyonu için 2 bin 500 ila 3 bin lira arasında para yatırdıklarını, ancak otellere rezervasyonlarının yapılmadığı için mağdur olduklarını belirten 18 kişi firmadan şikayetçi oldu. Bunun üzerine şirketin Şirinyalı Mahallesi'ndeki ofisine giden polis hiçbir yetkili ile karşılaşmadı.
KENDİSİNİ TESLİM OLDU
Arandığını öğrenerek emniyete giden şirket yetkilisi Ş.S.A. polise teslim oldu. 5'i dolandırıcılık olmak üzere birçok suçtan kaydı bulunan şüpheli, sorgusunda şirketi Temmuz ayında borçları ve alacaklarıyla birlikte M.K. isimli kişiye devrettiğini, sorumluluğun kendisine ait olmadığını iddia etti. Gelen müracaatlar doğrultusunda yaklaşık 60 bin lira para topladığı belirtilen S.Ş.A.'nın yaklaşık 300 rezervasyon için sanal pos kullanarak yüklü miktarda para topladığı tahmin ediliyor. Polis ayrıca 21 Temmuz'da şirketi devralan M.K.'yı ifadesine başvurmak üzere arıyor.
Emniyetteki sorgusu tamamlanan S.Ş.A. ise işlemlerin tamamlanmasının ardından Siber Suçlarla Mücadele Savcılığı'na sevk edildi.

FOTOĞRAFLI