ŞANLIURFA’da, kamu kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, kadro taleplerini dile getirmek için hastane bahçesinde mumlu eylem yaptı.

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları ve Hastanesi bahçesinde akşam saatlerinde toplanan 20 taşeron işçi, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi için mumlu eylem yaptı. Kadro taleplerini içeren pankart ve dövizler taşıyıp, sık sık slogan atan işçiler adına (KAŞİP) Kamu Şirket Personelleri Derneği Genel Başkanı Hakan Aydın, yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

"Bu gün burada eylem yaptığımız için utanıyoruz. Taşeron işçilik sistemi hukuka aykırı insani ve vicdani olmayan bir sistemdir. Bu sistem içerisinde işten atılmalar çok kolay oluyor. Türkiye’de taşeron işçilerini koruyan ciddi bir yasama organı yoktur. Bu ülkenin kadroları nereye gidiyor. Bir kaç gün önce çocuk hastanesinde yönetimin itirazlarına rağmen işten çıkarılan kardeşlerimizin bu sistemin kurbanları olduğunu hepinize duyurmak istiyoruz. Bu eylemi yaptığımız için güvenlik personellerin fotoğraf çekip işçileri fişliyor."

Taşeron işçiler, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

ÖP(HK/SSA)  (FOTOĞRAFLI)