ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi'nde çalışan taşeron işçiler toplu sözleşme hakkı için eylem yaparak, oy pusulası şeklindeki dövizlere Ak Parti'ye 'Hayır' mührü vurulurken, 'Taşerona Hayır Taşeronu İstemeyene Evet' yazıldı.
DİSK'e bağlı Dev Sağlık- İş Sendikası üyesi ve UÜ Tıp Fakültesi çalışan yaklaşık 100 taşeron işçi, toplu sözleşme hakkı için eylem yaptı. Taşeron işçiler ellerinde oy pusulasının bulunduğu, Ak Parti'ye 'Hayır' mührünün vurulduğu ve 'Taşerona Hayır Taşeronu İstemeyene Evet' yazılı dövizlerle hastane önünde toplandı. DİSK Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci, 13 Şubat'ın DİSK'in kuruluş yıldönümü olduğunu belirterek, "Bizim için bu gün ne manidar ne de pareleldir. Toplu sözleşmelerin fiili olarak başladığı yıldır. Biz toplu sözleşme hakkı, insanca yaşayabilecek ücret, yılılk izin istiyoruz. Mahkeme tarafından toplu sözleşme hakkımız tanınmasına rağmen hala uygulamaya geçmedi" dedi.
Dev Sağlık-İş işyeri temsilcisi Fikret Sarıgül de, kendilerine tanınan hakkın hastane yönetimi tarafından hala sağlanmadığını söyleyerek, 2014 yılını fiili sözleşme yılı ilan ettiklerini ve bu hakkı alana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. Sarıgül, işgüvencesi, sendika hakkı, yılılk izinyılda iki kez ikramiye ve yönetimde söz hakkı istediklerini de dile getirdi.