ERZİNCAN'da merkeze bağlı Bahçeliköy'de taş ocağında dinamit patlatılması köylülerin tepkisine neden oldu. Dinamit patlatılmasının ev ve arazilerinde hasar vermesi üzerine köylüler traktörle karayolunu trafiğe kapattı.
İl merkezine 14 kilometre uzaklıktaki 350 haneli yaz aylarında 1500 kişinin yaşadığı Bahçeliköy'de bulunan taş ocağında sık dinamit patlatılması tepkiye neden oldu. Özel bir şirkete ait Kayadibi mevkide bulunan taş ocağında yapılan patlatma sırasında ocaktan fırlayan taşlar araziye ve evlere zarar verdi. Buna tepki gösteren köylüler dün, grup köy yolunu ulaşıma kapattı. Komşu köylerede giden karayolunu trafiğe kapatan köylülerden Rıfat Sanatasan, "Tarladaki ürünler toz- toprak içerisinde kaldı. Bu kadar emeğimiz heba oldu. Evlerimizde çatlaklar oldu. Patlatılan dinamit yüzünden huzurumuz kaçtı" dedi.
Karayolları'na ait taş ocağının 40 yıldan bu yana faaliyet gösterdiğini ve köye uzaklığının 800 metre olduğu belirten Cihat Evcan ise "Sanki köyde her gün deprem oluyor. Kavunlar toz toprak altında kaldı. Emeğimiz boşa gitti. Bunun bedelini kim ödeyecek" dedi.
Karayolunu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatan köylülere taşeronluk yapan firma zararlarını ödeme sözü verdi. Jandarmanın hakemliğinde yapılan göreşmeden sonra köylüler traktörleri çekerek yolu trafiğe açtı.

FOTOĞRAFLI