SAMSUN'da beldelerinde yapılacak taş ocağını engellemek amacıyla ocağa giden yolu kapatan 86 kişiye jandarma tarafından 77 ile 500 lira arasında para cezası kesildi. Vatandaşlar, avukatları aracılığıyla adliyeye giderek cezaya itiraz için dilekçe verdi.
Samsun'un Tekkeköy İlçesi Büyüklü Beldesi Kurşunlu mevkiinde yapılacak taş ocağının kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, geçen 5 Kasım'da ocakta çalışacak makinelerin gelmesi üzerine yolu kapattı. İş makinesini taşıyan TIR'ın taş ocağı alanına geçişini engelleyen vatandaşlar, jandarma ile karşı karşıya geldi. Yola oturan ve traktörlerle yolu kapatan vatandaşların çevresinde zincir oluşturan jandarma, dağılmaları için ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1.5 saat sonra taş ocağını çalıştıracak firmanın yetkilileri iş makinasını taşıyan TIR'ın geri dönmesine karar verince vatandaşlar da yolu açtı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, güvenlik kamerası görüntülerinden gerek oturarak, gerekse traktörlerle yolu kesen 86 kişiyi kamera görüntülerinden belirleyerek, 21 Kasım'da Karayoyları Trafik Kanunu'nun 67/1c maddesine muhalefet suçundan kişi başına 77 TL ile 500 lira arasında para cezası uyguladı.
Para cezasına çarptırılan vatandaşların bazıları ceza makbuzlarının ellerine geçmesinin ardından yaptıkları eylemin barışçıl bir eylem olduğunu, çevre için yapıldığını ve şiddet içermediğini önü sürüp avukatları aracılığıyla hazırladıkları şikayet dilekçelerini yanlarına alıp adliye önünde toplandı. Oturma eylemine katıldığı için para cezasına çarptırılan Fahrettin Gül, "Ben tarımcılıkla uğraşıp evimi geçindiriyorum. Annemin kalçasında platin var, yerinden kalkamıyor. Adalet mi bu ? Ne suçumuz var da karakol bana ve yakınlarıma ceza yazıyor. Bunu anlamak istiyorum" dedi.
Büyüklü Beldesi sakinlerinden Hakan Gül de, "Benim annem oranın yüzünden beyin kanaması geçirdi. Annemi hala hastaneye getirip götürüyorum. Ne yapmamız lazım? Biz orada jandarmaya kötü bir şey söylemedik. Güzel bir anlaşma yapalım istedik. Biz orası taş ocağı olmasın dedik" diyerek yazılan cezaya tepki gösterdi.
Daha sonra adliyeye giren grup, şikayet dilekçelerini Sulh Ceza Mahkemesi'ne verip olaysız bir şekilde adliye binasından ayrıldı.