MANİSA'da çıkan tartışmada kendisine tokat attığını ileri sürdüğü meslektaşı tanker şoförü 38 yaşındaki Ercan Genç'i tabancayla öldürüp kaçan 40 yaşındaki Adnan Varol, olaydan 2 gün sonra saklandığı Salihli İlçesi'ndeki bir yakının evinde yakalanıp tutuklandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü'nde aynı su tankerinde vardiyalı olarak şoförlük yapan Ercan Genç ile Adnan Varol arasında, aracın küllüğünü birbirlerine kirli bıraktıkları gerekçesiyle geçen 20 Ağustos'ta kavga çıktı. Kavga sırasında, iddiaya göre, Genç, Adnan Varol'a iki tokat attı. Olayın ardından karakolluk olan iki arkadaş, farklı tankerlere görevlendirildi. Olaydan 2 gün sonra hastaneye gideceğini söyleyerek izin aldığı öğrenilen Adnan Varol, saat 14.00 sıralarında motosikletiyle döndüğü Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali içindeki Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Otaparkı'nda, aralarında husumet bulunan Genç'i tankerinin direksiyonu başında tabancayla göğsünden yaraladı. Can havliyle tankerden inerek kaçmaya çalışan Genç'e bir el daha ateş edip, sırtından vuran Adnan Varol, görgü tanıklarının ifadelerine göre, "Tokatın bedelini aldım" diyerek, geldiği motosikletiyle kaçtı. Kanlar içinde kalan Genç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Manisa Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Polis olayın ardından kaçan Varol'u Manisa'nın Salihli İlçesi'nde saklandığı bir yakınına ait evde yakalayıp, gözaltına aldı. Varol, polisteki ifadesinde Genç ile birlikte çalıtıkları su tankerinin küllüğünü temiz bırakmaması nedeniyle olaydan iki gün önce tartıştıklarını belirterek, "Beni dövüp, ağır hakaretlerde bulundu. Bana ve aileme küfür edilmesi onuruma dokundu. Olay günü bir tanıdığımdan aldığım ruhsatsız tabancayla Genç'e ateş ettim. Amacım öldürmek değil korkutmaktı" dedi. 'Tasarlayarak cinayet işlemek' suçundan adliyeye sevk edilen Adnan Varol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI