Ali AKSOYER/İSTANBUL,() GAZİOSMANPAŞA'da oğlunun dükkanı önüne otomobil park ettiği için çıkan tartışma sonrası, tabancayla vurularak öldürülen Sadi Kılıç cinayetiyle ilgili 4 kişi tutuklandı. Şüphelilerin olaydan üç gün sonra, baldırından bıçakla yaralanan G.U.’yu getirdikleri hastanede para ödememek için olay çıkarınca, polisin takibine takılarak yakalandıkları öğrenildi.

Gaziosmanpaşa, Küçükköy’de 06 Mart 2014 tarihinde meydana gelen olay görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti: Sadi Kılıç, oto lastiği tamircisi oğlunun işyerinin önüne otomobil park eden G.U. adlı kadın sürücüyle tartıştı. Kısa süren tartışmanın ardından G.U., aracıyla olay yerinden ayrıldı. Ancak bir süre sonra yanında 4 erkekle geri döndü. G.U.’nun yanındaki kişiler işyerinde bulunan Sadi Kılıç ve iki oğluyla tartışmaya başladı. Bu sırada silahını çeken bir kişi, baba Sadi Kılıç’a ateş etti. Göğsünden vurulan Sadi Kılıç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. saldırganlar ise olay yerine geldikleri otomobille kaçtı.
ARAÇ KİRALIK ÇIKTI
Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda şüphelilerin geldikleri otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Aracı kiralayan iki kişinin kimliği tespit edilirken aynı aracın cinayetten bir gün sonra Bayrampaşa bölgesinde bir hırsızlık olayında kullanıldığı tespit edildi.
HASTANEDE OLAY ÇIKARINCA TAKİBE ALINDILAR
Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturmanın seyri, cinayetten 3 gün sonra gelen bir ihbarla yön değiştirdi. Küçükköy’de bir hastanede doktorların, silahla tehdit edildiği ihbarı üzerine hastaneye gidildi. Hastaneye baldırından bıçakla yaralı halde getirilen kadın G.U.'nun tedavisinin yapıldığı, ancak para ödemek istemeyen erkek arkadaşı T.S.’nin olay çıkarttığı tespit edildi. Şüpheliler G.U. ve T.S.’nin Sadi Kılıç cinayetinde aranan kişiler olduğu belirlendi.
HAMBURGERCİDE YAKALANDILAR
Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz hafta kimlikleri tespit edilen şüphelilerin, bir hamburgerci de toplanacağı bilgisine ulaşıldı. Hamburgerciye gelen şüphelilerden ikisi işyerine girince yakalandı. Ancak son anda polisleri fark eden araçta bulunan 3 kişi, ateş açarak kaçmaya çalıştı. Şüpheliler polis tarafından kısa sürede gözaltına alındı.
4 KİŞİ TUTUKLANDI
Poliste sorguya alınan şüpheliler G.U. adlı kadın ile T.S., E.Ö., Y.P. İ.D.'nin kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Suçu birbirine attıkları öğrenilen şüphelilerden G.U. adlı kadın serbest kalırken T.S., E.Ö., Y.P. ve İ.D. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AA  (MK) (FOTOĞRAF)