SAMSUN'da tartıştığı işçi 25 yaşındaki İlyas Coşar'ı tabancayla bacağından vurarak yaraladığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Kandemir D., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay 4 gün önce merkez İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Yeşilırmak Dağıtım A.Ş.'ye (YEDAŞ) iş yapan taşeron firmada işçi olarak çalışan İlyas Coşar, mesai arkadaşlarıyla birlikte Rasathane Mahallesi'nde aydınlatma direklerindeki elektrik kablolarının yer altına alınması işinde çalışmaya başladı. Otomobiliyle ilerleyen 22 yaşındaki Kandemir D., yol kenarlarının kazılması nedeniyle geçmekte zorlanınca çalışan işçilerle tartışmaya başladı. Otomobilden inen Kandemir D. ve yanındaki kardeşi 19 yaşındaki E.D. ile işçiler arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada, 2 kardeş çalışanların kazma ve kürekli saldısınına uğradı. Saldırıda E.D. başından ve yüzünden yaralandı. Bu sırada üzerindeki ruhsatsız tabancayı çıkartan Kandemir D. de işçilerden İlyas Coşar'ı sağ bacağından vurup yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Yaralılar ise ambulans ile farklı hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Hastanede başına 7 dikiş atılan ve tedavisi tamamlanan E.D. polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanarak Adliye'ye sevk edilen E.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olaydan sonra kaçan Kandemir D. ise dün polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polise ifade veren Kandemir D., "Otomobilimle giderken yol verme meselesinden işçilerle tartışmaya başladık. Bu sırada içlerinden biri yanımdaki kardeşime küfür etti. Küfür edince otomobilden indik. İner inmez 3-4 kişi kazma ve küreklerle saldırıp kardeşimi yaraladı. Daha sonra bana saldırdılar. Ben de kardeşimi ve kendimi korumak için tabancayla ateş ettim" dedi.
Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün Adliyeye sevk edilen Kandemir D. savcıya ifade vermesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.