MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde kayıp olarak aranan 30 yaşındaki Rıza Bayram'ın Berdan Irmağı'nda cesedi bulundu. Cesedin çıkarılması sırasında çıkan arbedede 1 polis yaralandı.
Fahrettin Paşa Mahallesi'nde oturan Rıza Bayram 9 Haziran'da ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Bayram'ın Berdan Irmağı'na düşmüş olabileceği iddiaları üzerine Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekipleri, ırmakta arama çalışması başlattı. 4 dalgıç polis tarafından 2 gündür yürütülen arama çalışmaları sonucu ırmakta Rıza Bayram'ın cesedine ulaşıldı.
BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLDİ
Cesedin ırmaktan çıkarılması sırasında polisle mahalledeki bir grup arasında daha önceki bir tartışma nedeniyle olaylar çıktı. Polisin 'Dağılın' uyarılarına rağmen grubun dağılmayıp polisi ve polis araçlarını taşlaması üzerine çevik kuvvet gruba biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda 1 çevik kuvvet polisi yaralanırken, Tarsus Belediyesi'ne ait cenaze aracını da ateşe verdiler. Yanan araç TOMA ile söndürüldü.
Olayların daha fazla büyümemesi için dalgıçlar cesedi ırmağın karşı tarafından çıkarıp başka bir araçla Tarsus Devlet Hastanesi Morgu'na götürdü. Cenazenin götürüldüğünü gören grup olay yerinden dağılıp hastaneye giderken, Rıza Bayram'ın cesedi daha sonra hastaneden alınıp otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI