İZMİR'in Alsancak Semti'nde, Tariş'e ait boş olan incir deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında alevlerin, çevrede bulunan bir kolonya fabrikası, bir ilkokul ve demiryollarına ait bir binaya sıçrama ihtimali tedirginlik yarattı. Çok sayıda ekibin görev aldığı söndürme çalışmaları 1 buçuk saat sürerken, yangında ölen ya da yaralanan kimsenin bulundığı açıklandı.

Ege Mahallesi 1499 Sokak içinde bulunan Tariş İncir Depolar Müdürlüğü'ne ait boş depo binasında, bugün saat 20.40 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Alevlerin yükseldiği binayı görenler durumu, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de çalışmaya başladı.

GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI, ÇATIDA ÇÖKMELER OLDU

Binanın çevresinde bulunan demiryollarına ait bir bina, Sakarya İlköğretim okulu ile yine Tariş'e ait kolonya fabrikasına alevlerin sıçrama ihtimali paniğe yol açtı. Gökyüzüne aydınlatan alevlere 3 merdivenli itfaiye aracı, 18 arazöz, 3 tanker ve çok sayıda itfaiye eri müdahaleye başladı. Binanın ahşap olan çatı kısmı yer yer alevlerden zarar görüp, çöktü. Merdivenli itfaiye aracına bağlı ekip havadan, oksijen maskeli ekiplerde bina içerisinden çalışma yürüttü. Alevler içindeki binadan çıkartılan iki mutfak tüpü, bölgeden uzaklaştırıldı. Ekiplerin 1 buçak saat süren çalışmaları sonucu alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesine İtfaiye ve Zabıta Koordinatörü Fuat Barandır, "Ekiplerimizle alevlere müdahale ettik, yangın söndürüldü. Binanın içi boş. Yangında ölen ya da yaralanan kimsenini bulunmaması sevindirici" dedi. Alevlerin çıkış nedenini belirlenmeye çalışıldığı, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.