ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 6'sı kadın, 8 kişi yaralandı.
Kaza, öğleden sonra Siverek-Karacadağ Köyü yolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Karacadağ bölgesinde domates ve biber tarlasında çalıştıktan sonra evlerine dönen tarım işçilerini taşıyan, sürücüsünün adı öğrenilemeyen 63 B 7015 plakalı kamyonet, Arastul Köyü yakınlarında kontrolden çıktı ve taklalar atarak devrildi. Yoldan geçenler yardıma koşarken, kamyonet kasasından yola savrularak yaralanan tarım işçileri için sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerinden de yardım istendi.
Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralanan birbiriyle akraba olan tarım işçileri Leyla Kılıç, aynı ad ve soyaddaki Leyla Kılıç, Zeliha Kaban, Zeynep Kutlu, Rahime Kılıç, Rahime Kılıç, Cemile Kılıç, Bedir Satan ve Celal Kaban yaralandı. Yaralı tarım işçileri, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale sonrası ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan Zeynep Kutlu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Kutlu'nun cesedi otopsi için morga konulurken, tedavisi süren diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi. Kazayı haber alarak hastaneye gelen tarım işçilerinin yakınları ise Kutlu'nun ölüm haberiyle gözyaşına boğuldu.
Kaza nedeniyle kapanan yol, yola savrulan biber ve domates çuvallarının toplanması ve devrilen kamyonetin kaldırılmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.