ADANA'da, yazar Orhan Kemal'in 'Bekçi Murtaza' romanının da geçtiği ve müze kompleksine dönüştürülmesi için çalışmaların yapıldığı tarihi Milli Mensucat Fabrikası'na ait lojmanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 4 ay önce boşaltılan binanın ahşaptan yapılan çatısından yükselen alevler çevrede paniğe yol açtı.
Yangın, merkez Seyhan İlçesi Döşeme Mahallesi'nde bugün saat 11.45'de meydana geldi. İçerisinde kent, sanayi, etnografya ve tarım müzelerinin de bulunacağı Müze Kompleksi haline dönüştürülmesi için çalışmaların yapıldığı 106 yıllık Milli Mensucat Fabrikası'nın bahçesindeki boş lojmanda yangın çıktı. Fabrika kadar geçmişi bulunan lojman binasında çıkan yangın, kısa sürede çatısı ahşap olan binanın tamamına yayıldı. Müze çalışmaları için 4 ay önce boşaltılınca, evsizlerin ve madde bağımlılarının kaldığı mekanı haline gelen binadaki yangının,  bu kişilerin ısınmak için yaktığı ateşten çıktığı tahmin ediliyor. Bina yakınındaki bir palmiye ağacının da zarar gördüğü yangına, 3'ü merdivenli 8 itfaiye aracı müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren çalışma sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmasında itfaiye eri Murat Taşar omzuna yanan tahta parçasının düşmesi sonucu yaralandı. Yaralı itfaiye eri, ambulansta ayakta tedavi edildi.
FİLM GİBİ İZLEYİP GÖRÜNTÜLEDİLER
Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Orhan Kemal'in 'Bekçi Murtaza' adlı romanının geçtiği tarihi dokuma fabrikasının bahçesindeki yangını, vatandaşlar da film izler gibi seyretti. Bazıları da cep telefonlarıyla yangını kaydetti.