Nilüfer KANDIRMIŞ / BORDUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 200 yıllık kullanılmayan tarihi Bodrum evinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında bina tamamen kül olurken, alevler yandaki binaya da zarar verdi.

Bodrum'daki Neyzen Tevfik Caddesi Saray Sokak'ta bulunan kullanılmayan 200 yıllık metruk binada saat 19.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki restoran çalışanlarının fark ettiği yangında hemen itfaiye ekiplerine bilgi verildi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangına restoran çalışanları müdahale etti. Çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri dar Bodrum sokakları nedeniyle zor anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen yangın, bitişikte bulunan evli ve 4 çocuk sahibi Ömer Aras'a ait eve de sıçradı. Yangın sırasında 90 yaşındaki Ömer Aras ve 86 yaşındaki eşi Yadigar Aras'ın evde olmamaları can kaybını önlendi. Yangının Aras'ın evine sıçramasıyla Bodrum Orman İtfaiye Şefliği'ne ait köpük sıkma aracı da söndürme çalışmalarına yardım etti. Yaklaşık 3 saat süren yangın söndürme çalışmaları sonunda kullanılmayan metruk ev kül oldu. Aras'a ait 2 katlı evin çatısı ve 2. katında maddi hasar meydana geldi.

Ömer Aras'ın oğlu Bodrum Ahşap Yelkenli Yat Yarışları Organizatörü ve Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, "Yan taraftaki kullanılmayan binada zaman zaman madde kullananlar ve sarhoşlar gelip kalıyordu. Ev sahibini defalarca uyarmamıza rağmen evin kullanılmaması için bir önlem aldıramadık. Kavga ya da tartışma çıktığında polise bilgi veriyorduk. Binada kalanları toplayıp götürüyordu, ama 2 saat sonra yine geliyorlar. Sonunda binada yangın çıktı. Şans eseri yangın gündüz çıktı. Gece saatlerinde olsaydı, annemle, babamı kaybedebilirdik. Onlara zarar gelmemesi en büyük tesellimiz. Bu binanın da kullanıma kapatılmasını istiyoruz" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAF