Arzu KAYA / İstanbul, () Fenerbahçe taraftarlarının geçtiğimiz yıl Haziran ayında UEFA kararlarına tepki yürüyüşünün ardından çıkan kavgada Kadir Ökçesiz'i (28) bıçaklayarak öldürdüğü ve 3 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle Batuhan Özdemir (26) ve L. C. Ş.(17) hakkında “Kasten öldürme", “Kasten yaralama" suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Batuhan Özdemir ve L. C. Ş. hazır bulundu. Duruşmaya Kadir Ökçesiz'in babası İbrahim Ökçesiz, annesi Perihan Ökçesiz, ablası Tuğba Gümüştekin ve olay sırasında yaralanan Özkan Eroğlu da katıldı. Tarafları avukatları temsil etti. Olayda yaşamını yitiren Kadir Ökçesiz'in yakınlarının yoğun katılım gösterdiği davada özel güvenlik ve adliyenin polis memurları geniş güvenlik önlemleri aldı.

SALON KAPILARI İZLEYİCELERE KAPATILDI
Kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunmasıyla başlanan duruşmada, suç aleti olarak belirtilen bıçağın sahibi L. C. Ş. hakkında 18 yaşından küçük olması sebebiyle Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne davanın açıldığı, iddianamede birleştirme kararı verilmesi nedeniyle dosyaların birleşerek 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın görüleceği belirtildi. Duruşmada ilk olarak Batuhan Özdemir savunma yaparak olay gününü anlattı. Özdemir'in ardından L. C. Ş.'nin ifadesine geçileceği sırada mahkeme başkanı sanığın 18 yaşından küçük olduğunu belirterek duruşmanın kapalı yapılmasına hükmetti. Salondaki izleyicilerin dışarı çıkarıldığı duruşma yaklaşık 3 saat sürdü. Müşteki İbrahim Ökçesiz'in sanık avukatlarına duruşmada tepki göstermesi nedeniyle baba Ökçesiz, mahkeme başkanının talimatıyla salondan dışarı alındı. Duruşma ise sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek, gelecek celse tanıkların dinlenilmesi için ertelendi.

DAHA ÖNCE DE KAVGA ETTİLER
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaydan 7 ay sonra hazırladığı iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarlarının kulübe UEFA tarafından ceza verilmesini protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüş sırasında taraftarlar arasında çıkan kavga sonucu Batuhan Özdemir'in Kadir Ökçesiz'i öldürdüğü, Cenk Eroğlu, Baran Ayken ve Özkan Eroğlu'nu yaraladığı ifade edildi. Maktül Kadir Ökçesiz'in 40-50 kişilik grupla yürüyüşe katıldığı, şüpheli Batuhan Özdemir'in ise 20-25 kişilik arkadaş grubuyla katıldığı yürüyüşte gezi olaylarıyla ilgili ve hükümet aleyhine slogan atması üzerine Ökçesiz'in olduğu grubun yürüyüşün siyasi olmadığı, sadece Fenerbahçe lehine slogan atılmasını söylediği belirtildi. İki grubun daha önce de Yoğurtçu Parkı'nda kavga ettiği, olay günü de birbirlerini fark ettikleri belirtilen iddianamede, iki grup arasında laf atma ve gerginliğin başladığı kaydedildi.

“KASTEN ÖLDÜRME" VE “YARALAMA" SUÇLAMASI
Mağdur Cenk Erdoğlu'nun tatsızlık yaşanmasın diye Batuhan Özdemir ile konuşmak amaçlı Özdemir'in yanına geldiği, beraber konuştukları sırada aralarında kavga çıktığı ifade edilen iddianamede, L.C. Ş. isimli kişinin bu esnada Özdemir'e bıçak verdiği ve Özdemir'in de bıçağı çekerek Eroğlu'na vurmaya başladığı anlatıldı. Cenk Eroğlu'nun bulunduğu gruptan Baran Ayken, Özkan Eroğlu ve Kadir Ökçesiz'i de olaya müdahale ettikleri esnada bıçak darbesiyle yaraladığı belirtilen Özdemir'in olay yerinden kaçıp 2 gün sonra yakalandığı ifade edildi. Kadir Ökçesiz'in kaldırıldığı hastanede kesici ve delici alet yaralanmasına bağlı iç kanama sonucu öldüğü kaydedilen 3 sayfalık iddianamede Batuhan Özdemir ve L. C. Ş. hakkında, “Kasten yaralama" ve “Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
(BB)