Fenerbahçe taraftarlarının geçtiğimiz yıl Haziran ayında UEFA kararlarına tepki yürüyüşünün ardından çıkan kavgada Kadir Ökçesiz'i bıçaklayarak öldürdüğü ve 3 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Batuhan Özdemir hakkında “Kasten öldürme", “Kasten yaralama" suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DAHA ÖNCE DE KAVGA ETTİLER

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaydan 7 ay sonra hazırladığı iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarlarının kulübe UEFA tarafından ceza verilmesini protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüş sırasında taraftarlar arasında çıkan kavga sonucu Batuhan Özdemir'in Kadir Ökçesiz'i öldürdüğü, Cenk Eroğlu, Baran Ayken ve Özkan Eroğlu'nu yaraladığı ifade edildi. Maktul Kadir Ökçesiz'in 40-50 kişilik grupla yürüyüşe katıldığı, şüpheli Batuhan Özdemir'in ise 20-25 kişilik arkadaş grubuyla katıldığı yürüyüşte gezi olaylarıyla ilgili ve hükümet aleyhine slogan atması üzerine Ökçesiz'in olduğu grubun yürüyüşün siyasi olmadığı, sadece Fenerbahçe lehine slogan atılmasını söylediği belirtildi. İki grubun daha önce de Yoğurtçu Parkı'nda kavga ettiği, olay günü de birbirlerini fark ettikleri belirtilen iddianamede, iki grup arasında laf atma ve gerginliğin başladığı kaydedildi.

“KASTEN ÖLDÜRME" VE “YARALAMA" SUÇLAMASIMağdur Cenk Erdoğlu'nun tatsızlık yaşanmasın diye Batuhan Özdemir ile konuşmak amaçlı Özdemir'in yanına geldiği, beraber konuştukları sırada aralarında kavga çıktığı ifade edilen iddianamede, Lütfü Cankat Şentürk isimli kişinin bu esnada Özdemir'e bıçak verdiği ve Özdemir'in de bıçağı çekerek Eroğlu'na vurmaya başladığı anlatıldı. Cenk Eroğlu'nun bulunduğu gruptan Baran Ayken, Özkan Eroğlu ve Kadir Ökçesiz'i de olaya müdahale ettikleri esnada bıçak darbesiyle yaraladığı belirtilen Özdemir'in olay yerinden kaçıp 2 gün sonra yakalandığı ifade edildi. Kadir Ökçesiz'in kaldırıldığı hastanede kesici ve delici alet yaralanmasına bağlı iç kanama sonucu öldüğü kaydedilen 3 sayfalık iddianamede Batuhan Özdemir hakkında, Cenk Eroğlu, Baran Ayken ve Özkan Eroğlu'nu “Kasten yaralama" suçundan 6 yıldan 15 yıla kadar, Kadir Ökçesiz'i “Kasten öldürme" suçundan ise müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. (BB)