Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL'da banka önlerinde kendisini Türk parasını tanımaya çalışan bir turist olarak tanıtarak, güven sağladığı kişilerin paralarını çalan İran uyruklu S.H.H.,  yakalandı. Şüphelinin üzerinden sahte pasaport, sahte sürücü belgesi ve 968 dolar ele geçirildi. 5 mağdurun parasını çaldığı tespit edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziosmanpaşa'da polise başvuran F.K., isimli mağdur bankadan çektiği 12 bin lirasının yolda tanıştığı ve İran'lı turist olduğunu söyleyen bir kişi tarafından çalındığını söyledi. Mağdur F.K., "Yanıma gelerek Türk parasını tanımak istediğini ve bankadan çektiğim paraları kendisine göstermemi istedi. Ona inandım ve  paraları gösterdim. Aldı baktı inceliyor gibi yaptı. Daha sonra bana geri verdi. O ayrıldıktan sonra şüphelenip parayı saydığımda tam 12 bin lira eksik olduğunu gördüm" dedi.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis eşkalini tespit ettiği süpheliyi Gaziosmanpaşa'da banka önünde beklerken gözaltına aldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüpheli  S.H.H'nin (42) aynı yöntemle 5 kişinin parasını çaldığı tespit edildi. Kurbanları tarafından teşhis edilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

S.H.H'nin suçları şöyle:

06.02.2014 tarihinde Güngören İlçesinde M.A. isimli erkek şahsın 2 bin TL parasının  çalınması

02.03.2014 tarihinde Gaziosmanpaşa İlçesinde F.D. isimli erkek şahsın 400 TL parasının çalınması

12.03.2014 tarihinde Küçükçekmece İlçesinde F.O. isimli erkek şahsın 900 TL ve 250 dolar parasının çalınması

04.03.2014 tarihinde Kartal İlçesinde Y.Ö. isimli erkek şahsın 500 TL parasının çalınması

12.03.2014 tarihinde Gaziosmanpaşa İlçesinde F.K. isimli erkek şahsın 12 Bin TL parasının özel beceri ile çalınması

 AA (TT)