TEKİRDAĞ’ın Muratlı İlçesi’nde 2007 yılında 7 yerinden bıçaklanarak öldürülen taksici 59 yaşındaki Necmi Canlı’nın cinayet şüphelisi E.Ş., Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Muratlı'da 2007 yılı Ağustos ayında, 59 T 5141 plakalı aracına müşteri aldıktan sonra Otogar Taksi Durağı’ndan ayrılan evli ve 2 çocuk babası Necmi Canlı’dan bir daha haber alınamadı. Gece taksici arkadaşlarının ve ailesinin katıldığı aramada Canlı’nın kullandığı araç Sağlık Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulundu. Bunun üzerine Çorlu’ya bağlanan yollarda arama yapan jandarma ekipleri, gelen bir ihbar üzerine Necmi Canlı'nın cesedini Muratlı İlçesi’ne bağlı Yukarısevindikli Köyü yolu üzerinde buldu. Cesedin bulunduğu yerde inceleme yapan jandarma ekipleri, Canlı'nın şüpheliyle boğuştuğunu ve vücudunun karın bölgesine 3, sol arka baldırdan 3 ve sağ koltuk altından 2 olmak üzere toplam 7 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü tespit etti.
Jandarma olay yeri inceleme ekipleri, takside şüpheliye ait parmak izi tespit etmesiyle katilin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Ancak yıllardır yapılan aramalarda şüpheli E.Ş.'ye ulaşılamadı. Jandarma, bir süre önce E.Ş.'nin Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler E.Ş.’yi evinde yakalayarak, gözaltına aldı. E.Ş., daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Muratlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
E.Ş. jandarmadaki ifadesinde suçlamayı kabul etmezken, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne konuldu.

MY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)