Kürşat TERCANLI - Muhammet BAYRAM / ANKARA, () -İSRAİL'in Filistin'e karşı başlattığı kara harekatını kınamak amacıyla bir araya gelen Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası üyeleri İsrail Büyükelçiliği önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemi İsrail İstihbarat Teşkilatı yakından takip etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye operasyon talimatı vermesinin ardından can kayıplarının artmasını protesto eden Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası üyeleri, İsrail Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakarak saldırıları protesto etti.

'Çocuk Katili İsrail'i Şiddetle Kınıyoruz, Katil İsrail Anaların Suçu Ne,' şeklinde pankartlarla taksilerin camlarına çıkan şoförler kornalar eşliğinde elçilik önüne geldiklerinde tekbir getirerek araçlarından indi.

Güvenliğin en üst düzeyde olduğu İsrail Büyükelçiliği önüne gelen taksiciler, önce elçilik önüne siyah çelenk bıraktı daha sonra polis barikatının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emniyet Güçlerinin belirlediği yerde grup adına yapılan basın açıklamasında, Başkan Vekili İzzet Yıldırım Orta Doğu'da yaşanan insanlık ayıbını protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği önünde toplandıklarını ve İsrail'in başlattığı kara harekatının 15. Gününde, yaklaşık 600'e yakın Filistinli'yi katleden anlayışı kınadıklarını belirtti.

Yıldırım konuşmasını "İsrail'in Filistin'de çocuk ve kadınlara yönelik yaptığı saldırılara karşı öncelikle Birleşmiş Milletleri ve tüm dünya ülkelerini duyarlı olmaya, yaşanan bu insanlık vahşetini durdurmak için göreve davet ediyoruz" diyerek sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından grup kornalar çalarak elçilik önünden ayrıldı.

(FOTOĞRAFLI)